Indkøbskurv
Search
Generic filters

Vi sender samme dag– når du bestiller inden kl. 13:00

Rådgivning & service – Ring på +45 70 40 48 00.

Eget lager & showroom – Mød os i Nykøbing F.

Kaffe

Hele kaffebønner

Vi har i sortimentet hele kaffebønner af højeste kvalitet, fra de bedste kaffeplantager i verden. Hvis du er på jagt efter den mest populære kaffebønne vi har på lager, kan vi pege dig i retningen af VIDAR. En 100% Arabica bønne, hvis ristning er til dem, der nyder den milde Norditalienske Espresso-smag, eller DARK ZENITH, der balancerer harmonisk imellem sødme og syre.

 

Kaffe til virksomheder

Byder du dit personale, kunder og gæster på en kop kaffe? Langt det mest populære valg i dag er stadig formalet kaffe, som gerne bruges til at lave friskbrygget kaffe. Selv på arbejdspladserne er dette den mest almindelige løsning. Derfor giver det mening af finde den rette kaffe til virksomheden, som både dine kunder og ansatte kan nyde.

På denne side finder du en dejlig mellemristet kaffe med en skøn aroma. Fås i flere forskellige størrelse. Prøv også vores hele kaffebønner, så du kan kværne dem selv.

 

Hvilken type hele kaffebønner skal jeg vælge?

Arabica kaffebønner

Arabica kaffebønner dominerer i dag kaffe produktionen på verdensplan. Mere end 60% af jordens kaffe plantager producerer Caffea Arabica. Kaffebønnen er gerne kendt for sin bløde smag, der er langt mindre syrlig end f.eks Robusta kaffe. Arabica anses gerne for at have en overlegen smag, og indeholder mindre koffein end en almindelig Robusta bønne.

Hos Caffea Arabica sorten findes der to varianter af samme bønne. En Typica og Bourbon. Typica er den mest almindelige variant af de to, og er værdsat af kaffe-elskere verdenen over på grund af de fantastiske kopper kaffe den afgiver. Bourbon er lidt mindre udbredt, men har en langt mere kompleks smag og en balanceret aroma. Langt de fleste steder vil du finde en Typica bønne.

Robusta kaffebønner

Robusta er faktisk en variant og ikke en sort som Arabica. De to sorter af kaffebønner hedder derfor Caffea Arabica og Caffea Canephora. Hvor vi hos Arabica har Typica og Bourbon som varianter, er Robusta variationen hos Canephora.

Robusta er gerne kendt for at være mindre raffineret end en Arabica bønne. Dog kan vi godt lide at blande Robusta med Arabica. Specielt når der er tale om espresso blandinger, fordi Robustaen giver kaffen en bedre creama. Creama er det brunlige kaffeskum vi finder ovenpå friskbrygget espresso. Robusta bønnen er kendt for et højere koffein niveau og indeholder generelt større mængder af syre end andre kaffe arter.

Kaffeplanten trives i områder, som normalt ville ødelægge høsten for Arabica, da bønnen er bedre til at beskytte sig selv mod fugt og sygdomme.

 

Hele kaffebønner til espresso brug

Espresso er i dagens Danmark et populært fænomen. Espresso kaffe er nemlig fundamentet for mange af de populære kaffedrikke, du finder hos din lokale café og Starbucks. Bestiller du en Caffé latte, Cappuccino eller Caffé Macchiato hos din lokale barista, får du i princippet en espresso med diverse. For eksempel er din Caffé latte lavet af en 1/3 espresso og 2/3 varm mælk. En Americano er faktisk bare en espresso fortyndet med varmt vand. Således bruges espresso bønner som et solidt fundament for den moderne kaffekultur.

Hos Holms ved vi hvor populær kaffebønner til espresso er, og har derfor et solidt udvalg af bønner, der passer perfekt til både kaffe entusiasten og den almindelige kaffenyder.

BALDER er en UTZ certificeret kaffe fra Brasilien, som giver dig en rund og velbalanceret kaffesmag. BALDER smager som en espresso forventes at smage. Vil du give BALDER chancen for at blive din nye favorit espresso, kan du prøve en 200 gr. prøvepakke. Det er nok til mere end 6 kopper kaffe.

 

Opbevaring af kaffebønner: Tørt og forseglet

Det er et spørgsmål, der ikke bliver stillet ofte nok, men ikke desto mindre et vigtigt et af slagsen.

Hvordan opbevarer man sin kaffe korrekt? Opbevaring af kaffebønner er næsten lige så vigtig for kaffens smag, som at vælge de rette bønner. Opbevarer du din kaffe forkert, kan kaffen blive tam og du mister en del af selve smagsoplevelsen. Derfor er det vigtigt, du holder dine kaffebønner tørt opbevaret og forseglet så længe som muligt. Når først dine hele bønner bliver udsat for oxygen (luft), begynder smagen at falme. Man siger gerne 10-14 dage efter posen er blevet åbnet, at den oprindelige smag begynder at forsvinde for hele kaffebønner. Det er altid bedre at opbevare hele kaffebønner ift. formalet kaffe. Med formalet kaffe begynder smagen at falme allerede efter 24 timer.

Det er derfor en god idé at holde dine hele bønner tørt opbevaret, i en forseglet pose (gerne original emballage) og vente med at male dem, indtil du hælder dem i kaffemaskinen.

En moderne klassiker

De fleste kaffebønner finder kulinarisk brug som formalet kaffe pulver af forskellig kvalitet, gerne blandet med varmt vand, enten som filtreret “dryp” kaffe eller espresso. En vellavet espresso af udelukkende højkvalitets Arabica er ved at blive en moderne klassiker. Smukt duftende, sød og rund, med en let og behagelig surhed, ofte chokolade, med eftersmag af karamel og en ganske svag bitterhed. Det rige, cremede lag på toppen eller crema bør have en lys rødbrun nuance, ubrudt og malet med tigerlignende striber.

Hold bønnerne i en lukket beholder væk fra sollys og afkølet for at opnå den bedste aroma.