Indkøbskurv

Vi sender samme dag– når du bestiller inden kl. 13:00

Rådgivning & service – Ring på +45 70 40 48 00.

Eget lager & showroom – Mød os i Nykøbing F.

Tilbud

Kaffebønner prøve-sortiment, 4 x 200g

79,00 kr. Ekskl. moms

98,75 kr.Inkl. moms

Vores helbønne prøvesortiment med 4 x 200 g. af vores egne kaffebønner. Indeholder 200 g. af hver: LOKE, BALDER, VIDAR OG ODIN.

Prøvesortimentet giver dig mulighed for at smage og dermed finde din favorit.

Beskrivelse

Indeholder:

Loke 200 g. Udsøgte kaffebønner fra Brasilien, Honduras og Indonesien. 75 % Arabica og 25 % Robusta blanding

Balder 200 g. Store kaffebønner fra Brasilien, vaskede sydamerikanske bønner samt Robusta.

Vidar 200 g. Brasilianske og sydamerikanske bønner. 100% Arabica. Denne kaffe er vores mildest ristede Arabica.

Odin 200 g. Bønner fra Kenya, Brasilien & Monsun Malabar. UTZ certificeret

 

Hvilken type hele kaffebønner skal jeg vælge?

Arabica kaffebønner

Arabica kaffebønner dominerer i dag kaffe produktionen på verdensplan. Mere end 60% af jordens kaffe plantager producerer Caffea Arabica. Kaffebønnen er gerne kendt for sin bløde smag, der er langt mindre syrlig end f.eks Robusta kaffe. Arabica anses gerne for at have en overlegen smag, og indeholder mindre koffein end en almindelig Robusta bønne.

Hos Caffea Arabica sorten findes der to varianter af samme bønne. En Typica og BourbonTypica er den mest almindelige variant af de to, og er værdsat af kaffe-elskere verdenen over på grund af de fantastiske kopper kaffe den afgiver. Bourbon er lidt mindre udbredt, men har en langt mere kompleks smag og en balanceret aroma. Langt de fleste steder vil du finde en Typica bønne.

Robusta kaffebønner

Robusta er faktisk en variant og ikke en sort som Arabica. De to sorter af kaffebønner hedder derfor Caffea Arabica og Caffea Canephora. Hvor vi hos Arabica har Typica og Bourbon som varianter, er Robusta variationen hos Canephora.

Robusta er gerne kendt for at være mindre raffineret end en Arabica bønne. Dog kan vi godt lide at blande Robusta med Arabica. Specielt når der er tale om espresso blandinger, fordi Robustaen giver kaffen en rigtig fin og bedre crema end Arabica. Crema er det brunlige kaffeskum vi finder ovenpå friskbrygget espresso. Robusta bønnen er kendt for et højere koffein niveau og indeholder generelt større mængder af syre end andre kaffe arter.

Kaffeplanten trives i områder, som normalt ville ødelægge høsten for Arabica, da bønnen er bedre til at beskytte sig selv mod fugt og sygdomme.