Hele kaffebønner
Vi har hele kaffebønner af højeste kvalitet, fra de bedste kaffeplantager i verden i vores sortiment. Hvis du er på jagt efter den mest populære kaffebønne, vi har på lager, kan vi pege dig i retningen af VIDAR. En 100% Arabicabønne, hvis ristning er til dem, der nyder den milde norditalienske espresso-smag, eller DARK ZENITH, der balancerer harmonisk imellem sødme og syre.
Kaffe til virksomheder
Det er rart at kunne byde personale, kunder og gæster på en kop kaffe. Langt det mest populære valg i dag er formalet kaffe, som gerne bruges til at lave friskbrygget kaffe derhjemme. Også på arbejdspladserne er dette den mest almindelige løsning. Men der er masser af muligheder for at lave en god kop kaffe med andre typer af bønner og ristninger også. Vi rådgiver gerne om at finde den bedste kaffe til netop din virksomhed, som både dine kunder og ansatte vil synes om.
På denne side finder du en dejlig mellemristet kaffe med en skøn aroma. Den fås i flere forskellige størrelse. Prøv også vores hele kaffebønner, hvis du foretrækker at kværne dem selv.
Hvilken type hele kaffebønner skal jeg vælge?
Arabica-kaffebønner
Arabica-kaffebønner dominerer i dag kaffeproduktionen på verdensplan. Mere end 60% af jordens kaffeplantager producerer Caffea Arabica. Kaffebønnen er kendt for sin bløde smag, der er langt mindre syrlig end f.eks. kaffe brygget på Robusta-bønnen. Arabica anses for at have en overlegen smag, og indeholder mindre koffein end en almindelig Robusta-bønne.
Der findes to varianter af Caffea Arabica-bønnen. En Typica og Bourbon. Typica er den mest almindelige variant af de to, og er værdsat af kaffeelskere verdenen over. Bourbon er lidt mindre udbredt, men har en langt mere kompleks smag og en balanceret aroma. Langt de fleste steder vil du få kaffe af en Typica-bønne, når der tilbydes en kop kaffe, der er brygget af Caffea Arabica-sorten.
Robusta-kaffebønner
Robusta er faktisk en variant og ikke en sort som Arabica. De to sorter af kaffebønner hedder derfor Caffea Arabica og Caffea Canephora. Hvor vi hos Arabica har Typica og Bourbon som varianter, er Robusta variationen hos Canephora.
Robusta er kendt for at være mindre raffineret end en Arabica-bønne. Men det er meget udbredt at blande Robusta med Arabica. Specielt når der er tale om espressoblandinger, fordi Robustaen giver kaffen en rigtig fin og bedre crema end Arabica. Crema er det brunlige kaffeskum, vi finder oven på friskbrygget espresso. Robusta-bønnen er kendt for et højere koffeinniveau og indeholder generelt større mængder af syre end andre kaffearter.
Kaffeplanten trives i områder, som normalt ville ødelægge høsten for Arabica, da bønnen er bedre til at beskytte sig selv mod fugt og sygdomme.
Hele kaffebønner til espresso
Espressokaffe er fundamentet for mange af de populære kaffedrikke, du finder hos din lokale café og Starbucks. Bestiller du en caffé latte, cappuccino eller caffé macchiato hos din lokale barista, får du i princippet en espresso med diverse. For eksempel er din caffé latte lavet af en 1/3 espresso og 2/3 varm mælk. En americano er faktisk bare en espresso fortyndet med varmt vand. Således bruges espresso bønner som et solidt fundament for den moderne kaffekultur.
Vi ved, hvor populære kaffebønner til espresso er, og har derfor et solidt udvalg af bønner i vores sortiment, der passer perfekt til både kaffeentusiasten og den almindelige kaffenyder.
BALDER er en vores klassiske kaffebønner fra Brasilien, som giver dig en rund og velbalanceret kaffesmag. BALDER indeholder både Arabica- og Robusta-bønner – og smager som en espresso forventes at smage.
ODIN er en af vores UTZ-Certificerede mærker, der har et nøje udvalg af bønner fra Kenya, Brasilien & Monsun Malabar. Disse bønner giver dig en kaffe med en mild og cremet karakter.
Vil du give BALDER eller Odin chancen for at blive din nye favorit espresso, kan du bestille Helbønne prøve-sortiment, 5 x 200g og dermed prøvesmage hele fem varianter.
Opbevaring af kaffebønner: Tørt og forseglet
Opbevaring af kaffebønner er næsten lige så vigtig for kaffens smag, som at vælge de rette bønner. Opbevarer du din kaffe forkert, kan kaffen blive flad i smagen og du mister en del af smagsnuancerne. Derfor er det vigtigt, at du opbevarer dine kaffebønner tørt og forseglet i pakken, så længe som muligt. Når først dine hele bønner bliver udsat for oxygen (luft), begynder smagen at falme. For hele kaffebønner vil der typisk gå 10-14 dage efter posen er blevet åbnet, før den oprindelige smag begynder at mindskes. Med formalet kaffe begynder smagen at falme allerede efter 24 timer. Det er altid bedre at opbevare hele kaffebønner fremfor formalet kaffe.
Det er derfor en god idé at holde dine hele bønner tørt opbevaret, i en forseglet pose (gerne original emballage) og vente med at male dem, indtil du hælder dem i kaffemaskinen.