Beskrivelse
Denne kaffe er vores mildest ristede espresso kaffe i hele bønner. Af samme grund bruges denne bønne oftes i kaffemaskiner, hvor der kun er plads til én slags kaffe, som skal bruges både i espresso-blandinger og i en almindelig kop kaffe.
De to mest populære bønnetyper vi køber herhjemme hedder Arabica og Robusta. Arabica er en art af kaffebønner, som ofte byder på to under-varianter kaldet Typica og Bourbon. Bourbon-varianten er kendt for sin aroma og kompleksitet.
Den anden bønnetype vi kan købe i supermarkedet hedder Robusta. Modsat Arabica er Robusta en under-variant af Canephora og ikke en art i sig selv.
Arabica kaffebønner indeholder mindre mængder af koffein end Robusta, men anses dog for at være yderst overlegen i smag og helhedsoplevelse. I 2017 bestod mere end 60% af produktionen af kaffebønner på verdensplan af Arabica.
Din espresso består nødvendigvis ikke af kun af Arabica bønner, men det er meget normalt at din espresso blanding består af op til 90% brasilianske kaffebønner.
De brasilianske producenter er meget passioneret, når det kommer til kaffe. Brasilien er i dag blandt de allerstørste, når det kommer til produktion af kaffe på verdensplan. Kaffebønderne står i spidsen for mere end 30% af den internationale kaffeproduktion.
De brasilianske bønder er utrolig dygtige til at lave en mørk bønne uden den bliver for bitter, og derfor stammer mange af de bedste espresso blandinger enten fra Bourbon Santos eller Brazil Cerrado. Det er delvist på grund af den brasilianske bønnes milde og afbalanceret smag. Det er ikke mærkeligt at løbe ind i en pakke kaffe med mærket Santos på, når man bestiller espresso kaffe i hele bønner hjem til Danmark. Det er nemlig havnen og området mange af de brasilianske kaffebønner bliver sendt afsted fra.