Vi sender samme dag – når du bestiller inden kl. 13:00
Rådgivning & service – Ring på +45 70 40 48 00.
Eget lager & showroom – Mød os i Nykøbing F.

Industriopvaskemaskine: Find den rette løsning til din café eller restaurant

En industriopvaskemaskine er der for at lette din arbejdsgang. At vaske tallerkener er ikke den mest givende opgave man forestille sig. Servicering af dine kunder og at give dem en god oplevelse burde gerne være den mere inspirerende del af din hverdag, og den efterfølgende opvask burde ikke holde dig på arbejdet flere timer efter du lukker restauranten/caféen. Personen der bliver efterladt med opvasken vil nok også blive glad for at opvasken ikke længere tager timevis.

Udviklingen af opvaskemaskinen har været med til at forkorte tiden brugt på opvasken, lige så vel som fedt og snavs. En mindre industriopvasker kan i dag klare 18 store tallerkerner på bare 2 minutter.

Den moderne industriopvaskemaskine har også funktioner, der kan klarer alt fra de tynde vinglas til de tykke potter og pander; programmer der rengører, renser og tørrer. Der er både modeller, som passer ind under disken samt dem der står frit fremme til brug, i alle størrelser og prisklasser.

I denne artikel vil vi sammen gennemgå hvad man skal kigge efter når man skal købe en ny industriopvaskemaskine, uanset om det er til privat eller erhvervsmæssigt brug.

Industriopvaskemaskine: Hvad skal du kigge efter?

At kigge efter en ny industriopvaskemaskine kan være trættende. Alene det at gå igennem en butik med hårde hvidevarer og se massevis af modeller, der alle ligner hinanden kan være udmattende. Alle med forskellige programmer, energiforbrug og støjniveau. Hvis du har holdt dig til den samme gamle maskine de seneste par år, burde det måske være tid til en opgradering. Men hvordan vælger man den rette industriopvasker?

Heldigvis betyder det samme design ikke altid at de er ens indvendig. Der er stor forskel fra mærke til mærke og endda også fra de enkelte modeller. Opvaskemaskiner er blevet mere “overdådige” og smartere end nogensinde før. Så hvis du ved hvad du skal kigge efter, kan du nemt sortere i prisklasser og mærker. På den måde kan du finde den opvasker, der passer dig bedst. Så lad os komme i gang med at kigge på, hvad du skal være opmærksom på.

1. Find ud af hvilken opvaskemaskine du vil have

Ønsker du en industriopvaskemaskine, der er indbygget, transportabel, der fungere som en udtræksskuffe eller noget helt fjerde? Hver enkel model har både sine fordele og ulemper. Derfor skal man kigge hvilken type opvaskemaskine, der vil hjælpe dig bedst igennem din opvask og nedsætte arbejdsbyrden for dig og dine medarbejdere.

Når det kommer til prisen, er det oftest de billigste modeller, som står fremme på bordet, og de maskiner, der er transportable. I den lidt dyrere ende er det de indbyggede- og transportable modeller vi finder. Derefter ændres prisen efter færdigheder (såsom opvaskeprogrammer) og design. Så leder du efter en opvaskemaskine, der blot skal klare opvasken hurtigt, eller søger du en større industriopvasker, som skal klare tungere mængder hele dagen lang?

2. Vælg det rette støjniveau

Højt støjniveau– 80 dB

Du kender muligvis den helt gammeldags opvaskemaskine, der havde tilbøjelighed til at nå de 80 dBs. Hvilket betød den larmede næsten lige så meget, som det overhovedet var muligt. Det er uden tvivl umuligt for dig at føre en samtale i det samme rum, som en industriopvaskemaskine med 80 dB er placeret i. Du vil højst sandsynligt også kunne høre den i resten af bygningen.

Mellem-højt støjniveau – Ca. 50 dB

Hvis du er i samme rum som din industriopvaskemaskine, vil du være nødsaget til at tale lidt højere end normalt. 50 dBs er omkring støjniveauet af en stille samtale. 50 dB er dog ikke højt nok til at kunne vække et barn, der ligger på første sal og sover. Faktisk vil lyden af din industriopvasker ofte være væk eller kraftigt dæmpet, når først du forlader lokalet opvaskemaskinen står i.

Midt imellem – 40 dB

Omkring dette støjniveau vil du stadig være i stand til at høre maskinen, når den larmer allermest. Dog kun hvis du er i samme rum som opvaskemaskinen. Der vil ikke være noget problem i at føre en samtale i rummet, og det vil være nemt at overdøve den.

Lavt støjniveau – 40 dB og mindre

Hvis du er særligt overfølsom for lyd, er det også muligt at finde en industriopvaskemaskine, som nærmest er umulig at høre, selv hvis du befinder dig i samme rum som opvaskemaskinen. På dette niveau er det svært at høre opvaskemaskinen, selv hvis du står lige ved siden af den. De modeller omkring eller under de 40 dB vil dog stadig være til at høre, når opvaskemaskinen er på sit højeste i programmet, men kun hvis du står og lytter efter i selv samme rum.

3. Opvaskeprogrammer

Når du vælger en industriopvaskemaskine skal du overveje hvilke programmer, du ønsker den skal have. Hvis du f.eks. tit får selskaber på besøg, der godt kan lide et glas vin, skal du selvfølgelig tænke, over om opvaskemaskinen har et program, der er tilpasset vinglas. Når det er sagt skal du kigge efter muligheder for selv at indstille maskinen, som du ønsker. Det kunne i dette eksempel være at vandtrykket skal kunne sænkes. Køb derfor ikke en industriopvasker før du er helt sikker på hvilke opvaskeprogrammer, der bliver nyttig for dig.

4. Andre faktorer du bør overveje

Stil og design

Typisk vil fronten på en industriopvaskemaskine være sort, hvid eller af rustfrit stål – det er uden tvivl det klassiske look for en industriopvaskemaskine i alle størrelser og typer. Ud over fronten, skal du også kigge på størrelsen og placeringen af håndtaget samt kontrolpanelet. Disse er ofte problemskabere, hvis man ikke tænker meget over det, når man kigger efter en ny løsning.

Kapacitet og brug af plads

Til trods for at alle gns. industriopvaskere er 60 cm bredde, er ydeevnen forskellig fra model til model. De dyrer industriopvaskere har mindre mellemrum mellem tallerkenpladserne, så der er plads til flere tallerkener på en gang. Hvilket også betyder der skal være flere vandstråler, for at kunne nå ind imellem tallerkenerne. De dyrere opvaskemaskiner har derudover muligheden for udskiftning af mellemrummene, så der også er plads til både potter og pander.

Industriopvaskemaskine underbordsmodel

Industriopvaskemaskiner med underbordsmodel giver dig mulighed for at tage opvaskekurven ud af selve maskinen, hvor du i en almindelig opvaskemaskine vi kender fra hjemmet, ikke har mulighed for at fjerne opvaskekurven, da den enten indbygget eller ikke let at tage af skinnerne.

Underbordsmodeller er meget populære på barer, diskoteker og caféer hvor pladsen er begrænset, og man ikke har mulighed for at sætte en større industriopvaskemaskine op, men hvor der stadig er et krav til en hurtig og grundig løsning.

Selvom denne løsning er mere kompakt, får sikret dig en løsning, der lever op til levnedsmiddelstyrelsens krav om hygiejniske skyl på over 80°C., du giver dine kunder en skinnende ren service og du holder let overblikket i travle situationer, da du skal bruge mindre tid på opvasken.

Hos Holms har vi underbordsmodeller, som er velegnet til professionelle køkkener, barer og cafér, hvor rengøringen gerne må gå tjep, uden at gå på kompromis med kvaliteten. Vores Classeq D500 Duo industriopvaskemaskine er en underbordsmodel, der giver dig rene glas, tallerkener og bestik på blot 2 minutter. Selv det mest intensive program klarer opvasken på 5 minutter. D500 Duo industriopvaskemaskine fra Classeq er i stand til at klare 540 tallerkener i timen, så selv den travleste restaurant kan følge med ude bagved.

Leje af industriopvaskemaskine

Kunne en af vores industriopvaskemaskiner være noget for din forretning, byder Holms på både køb og leje af industriopvaskemaskine fra 695 kr. per måned. Alle priser er ekskl. moms.

For bare 695 kr. per måned får du en lynhurtig underbordsmodel, der kan vaske op til 540 tallerkener i timen. Lejeperioden løber i min. 48 mdr. Vores service afdeling kommer og installerer industriopvaskemaskinen hos dig, og yder service og reperation på eget værksted (eller ude hos dig) i tilfælde af uheldet er ude.

Lad os opsummere

Lad os kort gennemgå de tidligere punkter, og lave dig en lille tjekliste du kan bruge, næste gang du er på jagt efter en ny industriopvaskemaskine.

  • Hvor har du plads til en industriopvaskemaskine?
  • Skal det være en hætteopvasker, tunnelopvasker eller underbordsmodel?
  • Hvor meget må den larme? Vælg det rette støjniveau, baseret på hvor maskinen skal stå.
  • Har opvaskemaskinen de nødvendige vaskeprogrammer?
  • Hvor mange glas/tallerkener skal den rengøre den klare på en gang?
  • Skal du købe eller leje?