Vi sender samme dag – når du bestiller inden kl. 13:00
Rådgivning & service – Ring på +45 70 40 48 00.
Eget lager & showroom – Mød os i Nykøbing F.

Ofte stillede spørgsmål om blødgøringsanlæg

Blødgøringsanlæg FAQ

Vi bliver ofte stillet en masse spørgsmål i forbindelse med salg af blødgøringsanlæg til vores erhvervskunder. Derfor besluttede jeg mig for at besvare nogle af jeres spørgsmål for jer i dette blog indlæg.

Ja, det er rigtig mange fordele ved at investere i et blødgøringsanlæg. Anlægget kan enten fjerne eller reducere kalkniveauet i dit vand. Her er en liste over nogle af de mange fordele ved blødt vand:

  • Du undgår kalk og pletter på glas og porcelæn.
  • Beskytter dine hårde hvidevarer mod kalk.
  • Forlænger levetiden og ydeevne på dine hårde hvidevarer.
  • Holder elforbruget i bund.
  • Mindre brug af sæbe og kemikalier.

  • Sørg for der er et gulvafløb og en stikkontakt i nærheden af, hvor du monterer anlægget.
  • Anlægget skal installeres ved vandmåleren, hvor vandet kommer ind i bygningen.

Ved at installere et blødgøringsanlæg påvirker du også eksisterende kalk i dine rør. Vandtrykket vil stille og roligt øges igen, da de gamle kalkbelægninger vil blive kraftigt reduceret.

Når vand uden kalk løber igennem et rør med kalk, vil der ske en ionbytning, og vandet vil tage noget af kalket til sig. Det betyder også, at i starten vil du opleve, at der vil være en smule kalk i dit vand, men det er blot fordi du samtidig afkalker dine rør.

Sørg altid for at gøre brug af fødevaregodkendt blødgøringssalt. Vi forhandler her på siden saltpoletter, som anvendes til større fuldautomatiske blødgøringsanlæg, der sikrer dig en hurtig opløsning og forhindrer sammenbagning af saltet.

Ja, det må du godt. Blødgjort vand bruges bl.a. til espressomaskiner, for at opnå en optimal smag.

Nej, det bør det ikke. En saltet smag opstår ved en kombinere natrium og klorider, og en blødgøringsanlæg øger mængden af natrium, hvorimod kloridkoncentrationen ikke ændres. Derfor bør vandet ikke smage af salt.

Det er ikke usundt at fjerne kalk fra dit vand.

Calcium er vigtigt fra kroppen, men mængden af calcium i vores drikkevand udgør kun en lille procentdel af den mængde vi har brug for. Danskernes største kilde af calcium kommer fra mælkeprodukter og ost.

Derfor har mængden af calcium fjernet fra vandet ingen indflydelse på vores krop.

Nej. Der er ingen videnskabelig sammenhæng mellem blødt vand og huller i tænderne.

Stil os dine spørgsmål

Har du flere spørgsmål inden køb af blødgøringsanlæg? Send os gerne dine spørgsmål, og vi vender tilbage inden for kort tid. Du kan skrive til os direkte på info@holm-s.dk eller ved at udfylde formularen her på siden.

Søren Holm Larsen
Søren Holm Larsen
Hos HOLMS kan du møde Søren. HOLMS er en familiedrevet virksomhed på Sydhavsøerne. Fordelen ved at være familiedrevet er, at vi alle sammen har de samme værdier. Bl.a. når det kommer til kvalitet og service.

Tilmeld nyhedsbrev