Vi sender samme dag – når du bestiller inden kl. 13:00
Rådgivning & service – Ring på +45 70 40 48 00.
Eget lager & showroom – Mød os i Nykøbing F.

Espressomaskine til café

Står du og overvejer at investere i en ny espressomaskine til café eller lignende sted? Så har HOLMS flere forskellige varianter at vælge imellem. Før du kaster dig ud i det, kan du her opfriske din viden om hvad du kan forvente, når du køber en større espressomaskine.

Kan den maskine, du har derhjemme, ikke bruges?

Først og fremmest skal du afklare, hvor meget kaffe du forventer at skulle brygge. En af de hovedforskellene fra den lille espressomaskine du måske har stående derhjemme er nemlig hvor mange kopper kaffe den kan lave om dagen over en længere periode.

Det er ikke et spørgsmål om hvor lang tid, det tager at brygge en enkelt kop, men om slitageniveau. En espressomaskine til café kan simpelthen tåle at blive brugt langt mere, end en ”hjemmemaskine”. Det, vi laver af kaffe derhjemme på en måned, skal en maskine, der står på en café, kunne klare på en enkel dag.

Udover arbejdsslitage, er maskiner bygget til industriel brug generelt langt mere robuste og går ikke så let i stykker. De har stærke overflader og de forskellige dele er skruet vældigt godt sammen, så det gør ikke så meget hvis du kommer til at slå den med eller andet (men pas nu alligevel godt på den).

De er også ret tunge. Er der ikke meget plads bag disken i din café, har du altså langt mindre risiko for at vælte maskinen, hvis dit viskestykke hægter sig fast til den når du farer forbi for at betjene den næste kunde.

Semi-automatisk, automatisk, eller fuldautomatisk?

Når det kommer til espressomaskiner til café, er der forskellige grader af ”automatik” at vælge imellem, hvilket kan være lidt forvirrende ved første øjekast. Vi vil gå igennem de vigtigste forskelle her.

Semi-automatisk

En semi-automatisk espressomaskine er den, der kræver mest arbejde for at lave en kop kaffe – men omvendt er det også den, der giver dig mest kontrol over hvordan du laver kaffen.

Det er næsten altid denne type du ser på caféer, hvor god kaffe er omdrejningspunktet. Man skal bruge noget til på at lære at betjene dem, og de giver også meget rum til at eksperimentere.

Så hvis din café skal kunne sælge en markant bedre kaffe, end den man får i kiosken længere nede ad gaden – eller hvis du selv har lyst til at gå op i kunsten i at lave den perfekte kop kaffe – er semi-automatisk et godt valg.

Et eksempel på en semi-automatisk espressomaskine til café er Coffee Queen Office Leva 1GR. Udover at give dig fuld kontrol, er den også meget kompakt, og kræver altså ikke meget plads.

Automatisk

En automatisk espressomaskine til café er meget lige den semi-automatiske, og giver dig stadig en del kontrol over processen. Det er op til dig, hvor fint du vil kværne bønnerne, hvor meget kaffe der skal til den enkelte kop, og du skal også stadig selv presse kaffen.

Forskellen kommer efter at du har trykket start-knappen. Med en semi-automatisk maskine skal du også selv stoppe den, og hvornår du gør det, har en indflydelse på smagen. En automatisk maskine stopper… automatisk.

Det tager altså lidt af kontrollen over den endelige smag ud af brugerens hænder. Til gengæld giver den langt mere bevægelsesfrihed. Hvis der er travlt på caféen, kan det være meget rart at kunne fortsætte med at betjene kunderne, når først espressomaskinen er sat i gang.

Så har du en café, hvor du vil gerne servere kaffe af højere kvalitet, men hvor det også går stærkt for sig, kan f.eks. vores Coffee Queen G-10 Display Control 2GR være et fantastisk valg. Den har to grupper, som betyder at du kan brygge to kopper på én gang. Den har også en indbygget mælkeskummer, så du kan lave den perfekte latte uden at skulle betjen endnu en maskine.

Fuldautomatisk

Her har vi den type, som kræver minimalt indsats fra din side – maskinen klarer det hele. Det betyder at du har lidt til ingen kontrol over det færdige resultat. Til gengæld kan du brygge en dejlig og frisk kop kaffe ved bare et enkelt tryk på knappen.

Hvis kaffe er bare noget, du skal kunne nemt lave når behovet opstår fra tid til anden, kan en af de fuldautomatiske maskiner være den bedste løsning. Udover den nemme og hurtige betjening, kræver de også mindre rengøring i hverdagen.

Det kan f.eks. være ETNA Dorado Espresso Fresh Brew, som kan programmeres til at lave op til 14 forskellige drikkevarer. Her har hver variant har sin egen knap.

Se flere fuldautomatiske espressomaskiner.

Service

Når du køber en espressomaskine til café, er det også vigtigt at tænke over, hvad der sker, hvis maskinen pludselig går i udu. Det er ret irriterende, hvis det sker midt i en travl uge, uden at du har en løsning klar.

Når du køber en espressomaskine hos HOLMS, har du mulighed for at tilkøbe service. Her garanterer vi at komme ud indenfor 24 timer (og ofte kan vi klare det på ca. 8 timer, altså samme dag).

Hvis du vælger at leje maskinen frem for at købe den, er service endda inkluderet i din månedlige betaling.

Tilbehør

Hos HOLMS tilbyder vi også forskelligt tilbehør, som du kan have brug for til din espressomaskine.

Først og fremmest har vi selvfølgelig forskellige slags kaffe på lager. Formalet, hele kaffebønner, ekstrakt, eller hvad du ellers kunne have brug for til netop din espressomaskine.

Hvis du skal servere kaffe som take-away, har vi også tilbehør såsom kaffebægre i kraftigt pap og rørepinde.

Spørg os

En espressomaskine til café kan være en stor investering. Hos HOLMS vil vi gerne hjælpe dig med at træffe det bedste valg.

Vi kan vejlede dig i forhold til hvilken type maskine passer bedst til dine behov, og kan også hjælpe dig med at beslutte om det er bedst at købe eller leje en espressomaskine.

Ring eller skriv til os i dag på:

Tlf.: (+45) 70 40 48 00
E-mail.: info@holm-s.dk

Emil Holm Larsen
Emil Holm Larsen
Hos HOLMS kan du møde Emil. Hos HOLMS lever og ånder vi for tilfredse kunder, og hos os er en aftale en aftale. Vi er en familiedrevet virksomhed på Sydhavsøerne.

Tilmeld nyhedsbrev