Ring til os på
+45 70 40 48 00
Holms kaffemaskiner - Hele danmarks leverandør

Hele kaffebønner

To slags hele kaffebønner er af kulinarisk interesse. Coffea arabica og Coffea canephora (robusta). Vi kalder dem gerne blot Arabica og Robusta. Arabica udviklede sig til at have en handelsandel på 60% på verdensplan Således blev den vigtigste bønnesort for kaffeforbrug. Robusta tegner sig for 36% af handlen af kaffe på verdensplan, og er ofte tilføjet til espresso arabica kaffe. Det giver en mere stabil og smagsforstærkende crema. Bønnen vokser på mørkegrønne buske, og dens udseende er en kirsebærlignende frugt, hvor de to frø af hver “kirsebær” forbliver efter høst som kaffe “bønne” til videre proces.

En moderne klassiker

De fleste kaffebønner finder kulinarisk brug som formalet kaffe pulver af forskellig kvalitet, gerne blandet med varmt vand, enten som filtreret “dryp” kaffe eller espresso. En vellavet espresso af udelukkende højkvalitets Arabica er ved at blive en moderne klassiker. Smukt duftende, sød og rund, med en let og behagelig surhed, ofte chokolade, med eftersmag af karamel og en ganske svag bitterhed. Det rige, cremede lag på toppen eller crema bør have en lys rødbrun nuance, ubrudt og malet med tigerlignende striber.

Hold bønnerne i en lukket beholder væk fra sollys og afkølet for at opnå den bedste aroma.

Viser alle 7 resultater