Ring til os på
+45 70 40 48 00
Holms kaffemaskiner - Hele danmarks leverandør

Formalet kaffe

Kaffe er et meget ustabilt produkt, og det er i konstant forandring. Fra det øjeblik bønnen bliver plukket, indtil det øjeblik du drikker det. Alverdens kan ske før kaffen når dit køkkenbord, og bliver overrakt mange gange fra en person til en anden, før det når de danske grænser.

Hvordan opbevarer man bedst formalet kaffe?

Når kaffen er brændt, har den en holdbarhed på omkring fire uger, forudsat at den er pakket godt, afkølet hurtigt og forseglet i en mørk beholder. Det klart bedste du kan gøre for at holde formalet kaffe frisk, er at vakuumforsegle den.

Vakuumforseglingsudstyr er i dag billigt og findes i dag i de fleste supermarkeder  eller elektronik butikker. Vakuumforsegling forlænger kaffens levetid med 4-5 gange. Fryser du den (efter vakuumforsegling) forlænger man levetiden yderligere 4-5 gange. Men det er ikke en god idé at fryse formalet kaffe uden at vakuumforsegle det først. Dette skyldes, at fugt i din fryser kan gennemsyre kaffen og krystallisere den.

Det interessante er, at når det ikke er vakuumforsegling, vil hele ristede kaffebønner lide af frysning mere end formalet kaffe, fordi der vil være mere luft (og dermed krystallisering) i en pakke med hele kaffebønner end i en pakning af tætpakket kaffe.

Viser det enkelte resultat

  • Freja

    DKK 5,50DKK 42,95 ekskl. moms
    Ryd
    Indhent tilbud